Hatha Yoga

Afwisselende lessen geschikt voor iedereen, uitdagend en ontspannend binnen je mogelijkheden.

Hatha Yoga

Via yoga-oefeningen naar kracht, ontspanning en souplesse.
Een vol hoofd, geen tijd voor jezelf, gespannen spieren, aanhoudende stress, rugpijn, burn-out: er zijn talloze redenen om met yoga te starten. Een eerste kennismaking met yoga brengt onrust en fysieke klachten vaak nog duidelijker in het bewustzijn. Al snel kan daardoor een positief effect worden ervaren, want waarom heb ik mijn schouders altijd opgetild? En wat doen al die gedachten in mijn hoofd met mijn aandacht en concentratie?

De fysieke oefeningen vanuit de Hatha Yoga hebben een gunstige werking op je fysieke en mentale gezondheid. Bewuste en aandachtige beweging nemen je mee op ontdekkingstocht naar de eigen lichaamsgrenzen. Deze verkenning leert de lichaamsgrenzen te respecteren. Bij yoga vormt de adem het hart van de oefeningen, je beweegt op het persoonlijke ademritme. Onze adem is zoals benzine voor een auto. Zonder benzine rijdt de auto niet, heeft hij geen energie. Zo heeft ons lichaam geen energie (en functioneert niet) zonder adem. Ontdek de ademruimte in je lichaam via yoga-oefeningen en gerichte ademtechnieken. Yoga maakt soepeler. Flexibel of minder beweeglijk, yoga is voor iedereen. Na enige tijd yoga neemt de souplesse vanzelf toe. Yoga is geschikt voor alle leeftijden, je doet het voor jezelf, binnen jou mogelijkheden. Ook op hoge leeftijd kan je daardoor nog met yoga starten. Yoga zorgt ervoor dat lichaamsfuncties verbeteren en heeft als positieve bijwerking spierversterking. Je ontspant, innerlijke rust neemt toe, slaapt beter, voelt je energiek, stress reduceert, kortom je voelt je vitaler.

Yogalessen van Helga zijn:

  • puur, praktisch en met een lach
  • afwisselend
  • ontspannen en zacht
  • aandacht in dit moment
  • ruimte voor iedereen
  • mindful

Door de les zorgvuldig op te bouwen en houdingen op verschillende manieren aan te bieden zijn alle lessen toegankelijk voor beginners en meer gevorderde yogi’s. Op dinsdag- en donderdagochtend zijn de lessen gericht op senioren, waarbij bijvoorbeeld houdingen minder lang statisch worden aangehouden.

Tarieven

Voor het seizoen 2023-2024 kun je kiezen uit verschillende strippenkaarten. De strippen zijn zowel geldig voor de online live lessen (die je overal vandaan kan volgen) als wandelyoga in Den Bosch.

Proefles live online gratis
Strippenkaart 1 les (1 keer geldig) € 12,50
Strippenkaart 3 lessen (4 weken geldig) € 36,00.
Strippenkaart 10 lessen (14 weken geldig) € 115,00.
Strippenkaart 20 lessen (28 weken geldig) € 210,00

Lestijden en locaties

De live online les kun je doen vanuit elke plek die je maar wilt. Waar rol jij je yogamat uit?

Kun je een keer niet? Volg die week de les via de opname, zodat je consistent in beweging blijft.
De opname kun je ook gebruiken om je mat vaker uit te (gaan) rollen. Een extra steuntje in de rug om in beweging te blijven.

Gratis proefles

Schrijf je in voor een gratis online proefles en ervaar wat Hatha Yoga voor jou kan betekenen. Ook terwijl je thuis je mat uitrolt!

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

“Yoga is the practice of quieting the mind.”

 

          Patanjali

info@puuryoga.nl

06 43460755

Puur verbindt

~

Privacyverklaring

p

Disclaimer

© Yogapraktijk PUUR 2024