Verbreed jij je horizon deze zomer?

Vakantie, ik vind het altijd heerlijk om naar het buitenland te gaan en een nieuwe omgeving te ontdekken. Een paar uur rijden en je zit al in een veranderd landschap en een andere cultuur. Ik geniet van de charme van een gesprek met handen en soms voeten 😉, een typisch streekgerecht proeven, door locals uitgenodigd worden op een plaatselijk feest en de gebruiken leren kennen.

Dit jaar besloten we in Nederland te blijven. Ook nu vind ik het leuk om me te verdiepen in nieuwe dingen. Door de natuur in mijn eigen omgeving of een andere provincie te ontdekken, ik ken nog zoveel plekken niet. Een (water-)sport proberen, ik stond voor het eerst op een sup en dat vond ik zo leuk dat ik nu een suples geboekt heb. Het stond al jaren op mijn wensenlijstje.
Je kunt je horizon verbreden door een boek te lezen. Misschien verdwaal je wel in een verhaal over een andere cultuur of doe je een nieuw inzicht op door een zin die je treft. Het laatste boek dat ik las is Big Magic van Elizabeth Gilbert. Wat mij trof is dat perfectionisme verlammende tijdverspilling is: “Af is beter dan goed”.
Kijk een film. Ik zat in de buitenbios en keek naar Call me by your name. De waardevolle woorden van de vader tegen zijn zoon “maar om jezelf niets te laten voelen om niets te voelen, dat is zonde”. De hele prachtige scène van deze film zie je hier.
Ik kan oneindig doorgaan met mogelijkheden opsommen, kleine en grote dingen.

Een reden waarom ik zo van yoga houd: yoga is een uitnodiging om je horizon te verbreden, iets te doen waarvan je misschien dacht dat je het niet kon, waar je weerstand voelt. Een mini-vakantie op de yogamat waar je je persoonlijke landschap kan ontdekken, fysiek, mentaal en emotioneel. Een continue proces, of je nu 1 maand, 1 jaar of vele jaren yoga beoefent, er blijven nieuwe dingen om te ontdekken.

Hou jij er ook van om je in onbekende dingen te verdiepen? Hoe verbreed jij je horizon deze zomer? Ik ben benieuwd wat jouw favoriete manier is.

Geschreven door Helga van Geldrop

5 augustus 2020

Misschien vind je het volgende ook leuk om te lezen…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

“Ervaring delen = Kennis vermenigvuldigen.”

 

           Onbekend

info@puuryoga.nl

06 43460755

Puur verbindt

~

Privacyverklaring

p

Disclaimer

© Yogapraktijk PUUR 2024