De Egyptische zonnegroet – een laagdrempelige serie

Google op zonnegroet en je vindt al talloze zonnegroeten, van de klassieke tot vele varianten. En dan de Egyptische zonnegroet? Yoga komt toch uit India?

De Egyptische zonnegroet is geïnspireerd op de Egyptische muurschilderingen. Het is een relatief onbekende zonnegroet. Verrassend want hij is heel laagdrempelig, zowel fysiek bekeken als naar de plek die je nodig hebt. Je hebt er geen yogamat bij nodig, ook heerlijk om met je blote voeten in het gras of op het strand te doen.

De zonnegroet is een serie van houdingen die je op het ritme van je adem beoefent. Je komt daardoor in een natuurlijke flow. Iedere zonnegroet heeft zo zijn eigen voordelen. De Egyptische zonnegroet spreekt de beweeglijkheid van je wervelkolom aan, naar voor en achter, zijwaarts en gedraaid (torsie). Een prachtige serie om je rug sterk en soepel te houden en je hart te openen.
Om je dag mee op te starten, als een warming-up voor een intensievere work-out of als tussendoortje tijdens je vele computerwerk.

De Egyptische zonnegroet is één van de favoriete series van mijn cursisten en mijzelf. Heerlijk om je weer vitaal te voelen. Ken jij deze zonnegroet? Doe je met me mee? Wordt of is deze yogaserie ook één van jouw favorieten?

Geschreven door Helga van Geldrop

22 juni 2020

Misschien vind je het volgende ook leuk om te lezen…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

“Ervaring delen = Kennis vermenigvuldigen.”

 

           Onbekend

info@puuryoga.nl

06 43460755

Puur verbindt

~

Privacyverklaring

p

Disclaimer

© Yogapraktijk PUUR 2024